top of page

Pääsuke osales UEFA Superkarika avatseremoonial


Pääsukese segarühmad osalesid 15. augustil Lilleküla staadionil toimunud UEFA Superkarika mängu avatseremoonial.

Eesti Rahvatantsu- ja Rahvamuusika Selts kirjutas ürituse kohta nii:

Iga-aastast kohtumist valitseva UEFA Meistrite liiga ja UEFA Euroopa liiga võitja vahel peetakse alates 1972. aastast. Eesti Jalgpalli Liit esitas esimese ametliku taotluse superkarika korraldamiseks 2015. aasta kevadel, esitledes seda kui suurprojekti Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamiseks.

Kui kohapeal jälgib matši ligi 15 000 silmapaari, siis otseülekande vahendusel jõuab avatseremoonia 50 miljoni inimeseni.

Rahvatantsurühmadest on esindatud TLÜ rahvatantsuansambel Soveldaja, Tantsuansambel Lee, Tantsuansambel Sõprus noorte segarühm, MTÜ Rahvakultuuriselts Koidupuna, "Kullo" Tantsuansambel Sõleke, Tantsuselts Sõleke, Kolga rahvatantsurühm, Tantsuansambel Sõprus, Rae Kultuurikeskuse segarühm Sukad&Tagi, Rahvatantsuselts Pääsuke, Rahvakunstiselts Leigarid ja Tantsurühm Tantsusarvikud.

Tantsud seadnud ja lavastanud Elo Unt. Avatseremoonia kava jaoks salvestasid muusika Kulno Malva ja Kristjan Priks.

HUVITAVAID FAKTE KORRALDUSE KOHTA: *264 rahvatantsijat 12 Harjumaa rahvatantsurühmast esinevad mängu avatseremoonial *Ligi 20 kaameraga tehakse mängust teleülekannet *140 vabatahtlikku aitavad tasu vastu saamata üritust läbi viia *Ligi 3000 inimest on UEFA superkarika korraldusega seotud, neist umbes 2000 on Eestist



Pääsukese tantsija Merle kirjeldab kogemust:


"Proovid algasid juba juunis ja toimusid kunstmurul. Augustis tantsisime samuti 2 päeva kunstmurul. Lisaks tantsule tegime proovi ka bänneritega - need olid suured mängivate tiimide logod, mille tantsijad pidid väljakule kandma. Kolmeni lugemise peale pidi bännerile käe alla panema, järgmise kolmega üles tõusma ja korralduse peale väljakule liikuma. Samuti oli seismajäämine ja lainetamine kõik märguande peale.


Pühapäevases proovis, viimasel korral läbi tantsides, saime kaela korraliku jahutava vihma. Otsus oli ühine - peale trenni tulebki dušši all käia.

Esmaspäeval oli suur päev - täisrõivais esimest korda suurel väljakul. Riietussaalis märkasid karmid onud meie kingakontsi ja olid päris ahastuses. Osadel lasti muru prooviks ääre peal kõndida. Esmalt soovitati, et olgu, kolmapäeval võite kingadega tantsida, aga täna tehke palun sokkis. Kardeti, et mängumuru saab kahjustada. Õnneks nad siiski leebusid ja lasid meid ka proovis kingadega murule.

Läbimäng. Algul jooksid 8 poissi aja peale, mõõdulinti järgides, üle väljaku ja panid tantsupeol kasutatavad knopkad maasse. Paraku jäi üks knopka peale tantsu väljakule ja seega tuli need unustada. Seepeale anti meile ilusad rohelised, jalgpallitreeningus kasutatavad torbikud, mis tuule ja hoogsa tantsuga kippusid küll väljakul asendit vahetama.

Teisel katsel meil siiski õnnestus teha suurepärane sooritus.

Hiljem selgus veel,et väljakult leiti sõlg. Seega kolmapäeval keelati ära kõik sõled.

Avatseremoonia päeval, 15. augustil kogunesime juba alates kella 7st suures hirmus, et ei pääse hiljem enam staadionile ligi. Riietumine, paar tiiru väljakule peale tehtud ja fänninänn ostetud, rivistusime veidi enne kella 9-t ja liikusime oma lüüsidesse. Seal saime piiluda võistkondade soojendust, kuulata hümne.

Ja siis tuli meile üllatus! Muru kasteti päris korralikult märjaks. Olime siiski õnnelikud, et kraanid siiski lõpuks kinni keerati ja et vihma ülevalt ei tulnud.

Ja siis see kõik algas. Väravad avanesid (vahele ei tohtinud muide enne astuda, kui need täielikult avanenud). Esimestena läksid platsile rühmad, kes asetasid väljaku äärde bännerid, siis poisid, kes jooksid märkidega, mis murule asetati. Kuhugi liikuda ega astuda ei tohtinud enne, kui anti märguanne.

Tants läks suurepäraselt! Sellist sekundilise täpsusega korraldust polnud me veel kogenud, kui pead olema nii tähelepanelik, vaatama ja jälgima iga liigutust ja märguannet, olgu see siis peanoogutus või sõrmedel kolmeni lugemine. Me tegime selle ära ja olen väga õnnelik, et sain sellel ainulaadsel üritusel osaleda."

Postituses on kasutatud ERRSi artiklit, mis leitav siit: http://www.errs.ee/index.php?id=10351

Foto: Eesti Jalgpalli Liit




Featured Posts
Viimased postitused
Arhiiv
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square
bottom of page