top of page

Tagasivaate teisipäev - Pääsuke 35


Viis aastat on möödunud pääsulennul! Kas mäletad eredalt aega, mil uhke kontserdimaja nimi oli veel Nordea, tantsupeo puudutus suvel taaskord puudutas ja Pääsuke kutsus sügisel kõiki oma 35. sünnipäeva tähistama? Aastanumber ja kontserdimaja nimi on teine, kuid üks, mis kindel - 2019. aasta sügisel tähistame 40 aasta täitumist Pääsukese loomisest.

15. novembril 2014 toimus Nordea kontserdimajas rahvatantsuseltsi Pääsuke 35. juubelikontsert pealkirjaga „Kes otsib, see leiab“.

Naisrühmast alguse saanud seltsis tegutses toona kahe juhendaja käe all kaks lasterühma, kolm naisrühma ja kaks segarühma – kokku oli pääsukesi juba siis üle 100! Hoogu aina kõrgemaks lennuks andis pääsukestele toona, nagu ka praegugi, meie kunstiline juht Rauno Zubko, kes on ka 2019. aasta tantsupeo S4-segarühmade liigijuht.

Pääsukestega koos astus lavale kõigile eestlastele armsaks saanud ansambel Jäääär koosseisus Jaan Söödi, Tarvo „Tarz“ Jaaksoo, Tõnu „Tõun“ Timmi ja Teet Vellinguga.

Kontsertetendus oli põimitud mitmekülgseks lavastuseks, kus lavale toodi lisaks autoritantsudele ka folkloorseid vahepalu ja vaatemängulisi etteasteid. Nõnda püüdsime meie 35. sünnipäeval pakkuda elamusi nii andunud rahvakunstifännidele kui ka uudishimulikele folgiarmastajatele.

Soovi korral on võimalus meie aastatetagust kontserti uuesti vaadata YouTubes:

Tagasivaate teisipäeva raames toob rahvatantsuselts Pääsuke 2019. aasta iga kuu viimasel teisipäeval teieni ühe toreda mälestuse Pääsukese ajaloost. Ja nõnda kuni juubelikontserdini välja!

Featured Posts
Viimased postitused
Arhiiv
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square
bottom of page