top of page

Tagasivaate teisipäev - suvelaagrid Hiiumaal


Täna ei keskendu me oma postituses ainult ühele hetkele Pääsukese ajaloos, vaid toredale traditsioonile, mis kõiki pääsukesi aastast aastasse suvel kokku toob. Kuna suvisel ajal Pääsuke trenni ei tee, siis selleks, et sügisene hooaeg korralikult avada, kohtume enne ametlikku trennide algust alati rahvatantsulaagris.

Iga-aastane Pääsukese rahvatantsulaager Hiiumaal sai alguse pea 10 aastat tagasi, kui Pääsukese uksest astus sisse juhendajana toona esimesi samme astunud Rauno Zubko. Alates tema liitumisest Pääsukese ridadega on meil olnud võimalus kolmel laagripäeval tunda end koduselt Hiiumaal Käinas, kust Rauno ise pärit on. Saladuskatte all võib öelda, et Rauno sõnul on Hiiumaa boonuseks ka see, et laagrist enne selle lõppu minema hiilida pole sugugi nii kerge kui mandril.

Talendikad Pühalepa naised talendiõhtul

Suvine laager toimub tavaliselt augustis ja on eelhäälestus septembris algavale uuele hooajale. Laager on lõbus vaheldus tavapärastele trennidele ja võimalus rutiinist välja astuda. Päeval vihuvad pääsukesed trenni teha ja õhtuti kogunetakse ühistegevusteks. Üks õhtu kuulub ka talendikavadele, kus iga rühm peab etteastega üles astuma.

Mitmel aastal on laagrimelu lõppakordiks olnud kontsert kohalikele rahvatantsuhuvilistele.

Naisrühmad Kihelkonna ja Pühalepa Käinas esinemas

Segarühm trennis

Kogenud laagrilised soovitavad enne laagrit korralikult välja puhata, lihased valmis panna, kaasa võtta kõikvõimalikud abivahendid lihaste tohterdamiseks (magneesium!). Kergema unega inimeste kotist ei tohiks puududa ka kõrvatropid. Viimasest kahest aastast on pääsukestel eredalt meeles külalistreeneri Riina Ausma tunnid, kellega sai keha hoopis teisiti liikuma panna kui rahvatantsus kombeks.

Kuna Pääsuke on jõudsalt kasvanud, on Hiiumaa laagrite traditsioon lausa hädavajalik - see on ideaalne võimalus üksteisega tuttavaks saada ja koostegemist nautida. Ühtlasi on igal aastal mõni laagriline, kes Hiiumaaga varem lähedat tutvust pole sobitanud. Nii saab enne või pärast töökat laagriaega Hiiumaa vaatamisväärsusi külastada ja värskelt ahjust võetud suitsukala nautida.

Tagasivaate teisipäeva raames toob rahvatantsuselts Pääsuke 2019. aasta iga kuu viimasel teisipäeval teieni ühe toreda mälestuse Pääsukese ajaloost. Ja nõnda 23. novembril toimuva juubelikontserdini välja!

Featured Posts
Viimased postitused
Arhiiv
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square
bottom of page