top of page

Tagasivaate teisipäev - Pääsuke võõrsil

Värskelt järjekordse välisreisi Saksamaale, Europeade’i festivalile lõpetanud, on paslik tänases tagasivaates ära märkida mõned kohad, kus Pääsuke Eestile lisaks 40 tegutsemisaasta jooksul on tiibu sirutanud. Ühtekokku on Pääsukese eri rühmad reisinud riigipiiri taha ligi 20 korral.

Meeldejäävaimaks reisiks võib kindlasti lugeda 1991. aasta augustis toimunud reisi Rootsi, mil lahkuti rühmaga Nõukogude Liidust, kuid naasti taasiseseisvunud Eesti Vabariiki. Ärevatel aegadel kardeti tantsijaid välismaale lasta, tantsijad pöördusid vaatamata kardetule Eestisse tagasi - laev oli aga tagasiteel täis õnnitlejaid ja tähistamiseks pakuti ka šampust.

Pääsukese segarühm 2016. aastal Nepalis

Kaugeimaks sihtkohaks, kuhu Pääsuke on seni lennanud, on 2016. aastal koos Viisuveeretajatega külastatud Nepal. Seal astuti üles festivalil 8th International Folk Festival, mis kestis 3. - 10. märtsini. Osavõtjaid oli kohale tulnud Eestist, Indiast, Bangladeshist, Mehhikost, Indoneesiast ja Nepalist. Esinemised toimusid Kathmandu's, Banepa's, Trishuli's, Pokhara's ja Dhadingbesi's. Külastati ka kohalikke koole, kus tantsijaid äärmiselt soojalt vastu võeti.

Viimastel aastatel on vahepeal kaduma läinud reisikihk taas pääsukeste üle võimust võtnud ja Pääsuke on iga aasta vähemalt korra lennus käinud. Naisrühmad ja väike segarühmade esindus külastas näiteks möödunud sügisel Makedooniat ja Ohridi linna, mis lummas oma imeilusa loodusega, kuid pakkus ka parajalt üllatusi ja naerupahvakuid. Loomade topised hotelli fuajees oli piisavalt meelelahutuslik, nii et ei morjendanud ka see, kui võimla uks kontserdi ajaks suleti, et publik mitte mingil juhul esinejad vaatama ei satuks.

Pääsukese esindus oktoobris 2018 sooja Makedoonia päikese all

Pääsuke on oma rännakutel külastanud Hispaaniat, Kreekat, Poolat, Nepali, Portugali, Saksamaad, Makedooniat ja lähiriike.

Pääsukese segarühm 2019. aasta juulis Frankenbergis, Europeade festivalil

Kohti, kuhu meie tants veel jõudnud pole, on hiiglama palju, mistõttu võib kindel olla, et meie retked eri maailma paikadesse jätkuvad sama hoogsalt. Ootame põnevusega, kuhu tee meid järgmiseks viib!

Tagasivaate teisipäeva raames toob rahvatantsuselts Pääsuke 2019. aasta iga kuu viimasel teisipäeval teieni ühe toreda mälestuse Pääsukese ajaloost. Ja nõnda 23. novembril toimuva juubelikontserdini välja! Meie mälestused saavad talletatud ka “Pääsuke 40” mälestuskogumikku, mis juubelikontserdi eel müüki tuleb.

Featured Posts
Viimased postitused
Arhiiv
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square
bottom of page