Rahvatantsuselts Pääsuke 40: Kiigele

"Hing satub uinutusse ja ta unustab seejuures mõneks ajaks oma viletsuse. Mis on värav idamaalasele, seda on kiik sellele rahvale. Noor ja vana tulevad siia kokku; isa tunneb rõõmu oma poegadest, ema tütardest." Nõnda kõneles baltisaksa literaat C. H. J. Schlegel eestlaste kiigekultuurist 1819. aastal. Kiikumine on eestlaste üks põlisemaid lõbustusi, mida on nauditud aastatuhandeid. Kiigeplats on ajast aega olnud paik, mis ühendab: kiigel käidi üksi või mitmekesi, õlakuti kiikusid poisike ja memm. Kiikumise juurde oli tavaks üheskoos laulda ja tantsida. Nii, nagu vanad eestlased kiigeplatsil, saavad rahvatantsuseltsi Pääsuke 15 kollektiivi kokku Alexela Kontserdimajas 23. novembril kell 19.00. Kutsume Sind ühes meiega kiigele! Ära jää oma kohast kontserdimaja kiigeplatsil ilma ja soeta aegsasti pilet Piletilevist. Piletid peagi saadaval! Meiega koos kiiguvad RIFFARRICA ja Sänni Noormets.

Rahvatantsuselts Pääsuke (alates 1979) www.paasuke.eu @rtspaasuke #pääsuke40 #rahvatantsühendab

Featured Posts
Viimased postitused
Arhiiv