top of page

Tagasivaate teisipäev - Pääsupere


Käes on aeg meie eelviimaseks tagasivaate teisipäeva postituseks. Kui oled tee meie leheni leidnud, tead ilmselt meist juba nii mõndagi. Tänavu saab Pääsuke uhkelt öelda, et oleme järjepidevalt isekeskis rahvatantsuvankrit vedanud juba nelikümmend aastat. Ühest 1979. aastal alguse saanud Ehitajate klubi naisrühmast on praeguseks saanud 15 tantsulusti täis rühma (9 täiskasvanute rühma ja 6 lasterühma).

Pääsuke kutsub kiigele!

Neljakümne aasta sisse mahub tohutul hulgal mälestusi: tantsupidusid, reise, koosviibimisi ja (juubeli)pidusid. Tänavu tähistame oma juubelit 23. novembril kell 19.00 Alexela kontserdimajas kontsertlavastusega “Kiigele”. Lisaks meile on suurel laval ka RIFFARRICA ja Sänni Noormets ning oma võlu lisab kontserdi I poolele videokunstnik Mikk-Mait Kivi kätetöö. Piletid Piletilevist!

Kes või mis aga on Pääsuke? Tegu on väga raske küsimusega, sest Pääsuke ühendab noori ja vanu väga erinevatelt elualadelt. Ühe rahvatantsuseltsi kõige olulisem ja väärtuslikum vara on tema inimesed. Aastate jooksul on Pääsukesse oma jälje jätnud meie juhendajad: Jekaterina Lebedeva, Diana Otsing, Katrin Krause, Siim Tõniste, Rauno Zubko, Siim Praats, Allar Valge, Anli Soosaar. Viimased neli neist on Pääsukese käekäigu eest hoolitsemas ka täna. Lisake headele juhendajatele ei saa me üle ega ümber meie tantsijatest - pääsukestest.

Käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga oli aktiivseid pääsukesi kokku 219, kellest 82 olid pääsulapsed. Noorim pääsuke meie seltsis on 8-aastane ja vanim 70-aastane. Kõige pikema ja kõige lühema pääsukese vahel laiub lausa 82 sentimeetrit! Kui keskmine pääsuke on siniste silmadega 31-aastane naine, siis keskmine pääsutreener on 28-aastane roheliste silmadega mees.

Naisrühmad Kesse ja Muhu esiplaanil, tagant piilub ka naisrühm Pühalepa

Veel täpsema pääsukese iseloomustuse saad, kui soetad endale meie peagi ilmuva mälestuskogumiku “Pääsuke linnulennult”.

Pääsuke ühendab põlvkondi, perekondi ja sõpru. Kuigi meid kõiki korraga näeb koos harva, oleme oma suure pere üle ilmatuma uhked. Meid hoiab koos armastus rahvatantsu vastu ja armsad inimesed, kes Pääsukesse ühel või teisel viisil on jõudnud. Meie olemegi Pääsuke!

Tagasivaate teisipäeva raames toob rahvatantsuselts Pääsuke 2019. aasta iga kuu viimasel teisipäeval teieni ühe toreda mälestuse Pääsukese ajaloost. Ja nõnda 23. novembril toimuva juubelikontserdini välja! Meie mälestused saavad talletatud ka “Rahvatantsuselts Pääsuke 40. Pääsuke linnulennult” mälestuskogumikku, mis juubelikontserdi eel müüki tuleb.

Featured Posts
Viimased postitused
Arhiiv
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square
bottom of page